martes, 22 de abril de 2008

L'Ajuntament de l'Eliana vol catalogar les trinxeres com bé d'interés municipal

Pep Durbán mostra el molló que delimita Paterna, Riba-roja de Túria i l'Eliana, on es localitzen les trinxeres

Trinxeres a L’Eliana
Blog de José María, Alcalde de L'Eliana

Aquest matí, amb el veí Pepe Durbán, professor de història i autor d’un ampli estudi sobre la línia defensiva republicana “La Immediata”, hem estat a l’estació d’Entrepins on als seus voltants i al terme de l’Eliana hem visitat una part de la línia defensiva del exercit republicà (trinxeres, bunquers, túnels i punts defensius), per tal de impulsar des de l’Ajuntament un expedient per tal de catalogar-los com a be de interès municipal.

En aquest sentit hem acordat que els tècnics municipals faran una proposta al Ple de l’ajuntament per a que manifeste la voluntat política de impulsar aquest projecte. L’objectiu és participar del gran projecte en el que el professor Pepe Durbán porta treballant varis anys, recuperar la memòria, les fortificacions i trinxeres que son part de la nostra història de la Guerra Civil i un lloc de trobada al nostre poble, l’Estació d’Entrepins, un punt educatiu i una vindicació permanent per la recuperació del paisatge i del Bosc del Túria.

L'alcalde de l'Eliana José María Ángel, el professor Pep Durbán i els tècnics de l'Ajuntament alcen acta de la localització de les trinxeres a l'Eliana.

Notícia relacionada en el Blog de la Coodinadora en Defensa dels Boscos del Túria: Localizadas Trincheras en L'Eliana

No hay comentarios: